Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Tragédia v Somálsku: Viac ako 10 ľudí prišlo o život pri výbuchu v Mogadiše

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

MOGADIŠO - Viac ako desať ľudí prišlo o život v piatok pri výbuchu bomby v somálskom hlavnom meste Mogadišo, ktorú odpálila islamistická skupina aš-Šabáb. Informovala o tom agentúra AFP.

Výbuch bomby uloženej v aute zasiahol reštauráciu, ktorá sa nachádza neďaleko prístavu v Mogadiše. Príslušník bezpečnostných zložiek Mohamed Osman uviedol, že explózia bola masívna, spôsobila rozsiahle škody a vyžiadala si obete z radov civilistov. Presný počet obetí zatiaľ nie je známy, no podľa bezpečnostných zložiek prišlo o život viac ako desať ľudí.

Predstaviteľ zdravotníckych úradov povedal, že potvrdili smrť 20 osôb a 30 ďalších utrpelo zranenia. K útoku sa prihlásila skupina aš-Šabáb, ktorá je napojená na medzinárodnú teroristickú sieť al-Káida. Somálsko je už desaťročia zmietané vojnou.

Aš-Šabáb sa dlhodobo pokúša zvrhnúť somálsku ústrednú vládu, ktorú okrem približne 700 príslušníkov armády USA podporuje aj približne 20.000 vojakov Africkej únie. Aš-Šabáb presadzuje v Somálsku radikálny výklad islamského práva šaría.

Viac o téme: TerorizmusSomálskoMogadišoAš-Šabáb
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu