Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Francúzska polícia zasahovala v Marseille: Pri židovskej škole zadržala muža s nožom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

MARSEILLE - Muža ozbrojeného nožom zadržala v piatok polícia neďaleko židovskej školy a kóšer potravín v meste Marseille na juhu Francúzska. Polícia prípad vyšetruje a bezprostredne sprísnila dohľad nad židovskými objektmi v meste. Informovali o tom agentúry AP a DPA s odvolaním sa na vyjadrenia tamojších úradov a správy miestnych médií.

Približne 60-ročného muža nesúceho nôž si podľa polície všimli žiaci školy. Muž vyšiel pred školou z auta s nožom a zamieril do neďalekých kóšer potravín. Následne ho zadržali. Polícia okolie školy prehľadala, pričom žiakom počas tejto operácie zakázali budovu školy opustiť. Muž nikoho nezranil a motív jeho správania nie je dosiaľ známy.

Rozhlasová stanica Franceinfo s odvolaním sa na zdroje z prostredia polície uviedla, že muž mal psychické problémy. Podľa správ niektorých ďalších francúzskych médií ho premohli a zadržali bezpečnostní zriadenci školy. Svedok incidentu uviedol, že privolaná polícia konala rýchlo. Miesto pred potravinami zároveň označil za lokalitu, v ktorej sa zhromažďujú ľudia, najmä študenti či ich rodičia.

Viac o téme: NôžZadržaniePolícia MarseilleŽidovská škola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu