Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Talianska učiteľka šokovala: FOTO Odkázala obrovskú sumu, z jej daru sa stále nevedia spamätať!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Armando Franca)

JANOV - Severotaliansky Janov prekvapila štedrosť nenápadnej bývalej stredoškolskej učiteľky taliančiny a latinčiny. Tá odkázala viac než polovicu zo svojho majetku vo výške 40 miliónov eur na dobročinné účely. Najväčšie sumy dostanú janovské nemocnice.

Keď sa vernosť vyplatí: VIDEO Sučka má viac peňazí ako mnohí Slováci. Aha, čo urobil jej majiteľ!

Marisa Cavannaová (†96) zomrela v decembri, jej závet ale bol otvorený len pred niekoľkými dňami. V nej žena, ktorá nemala manžela ani deti, odkázala päť miliónov eur detskej nemocnici Gaslini a ďalších päť miliónov eur nemocnici pre dospelých Galliera. Tá navyše dostane aj jej vilu, ktorej hodnota je odhadovaná na tri milióny eur. Informovala agentúra Reuters.

"V minulosti sme dostali ďalšie významné dary ale nikdy takého rozsahu," uviedol generálny riaditeľ nemocnice Galliera Adriano Lagostena. Cavannaová si priala, aby prostriedky boli použité hlavne na nové prístroje a výskum.

Lei è Edmonda Marisa Cavanna e a 96 anni ci ha lasciato. La sua è una storia davvero speciale, la storia di chi ha...

Uverejnil používateľ Ilaria Cavo Piatok 26. februára 2021

Žena celkovo odkázala na dobročinné účely približne 25 miliónov eur. Medzi príjemcami je tiež rad organizácií napríklad Amnesty International. Zhruba 3,7 milióna eur ale dostane tiež opatrovateľka, ktorá sa o Cavannaovú v posledných rokoch života starala. Skrátka však podľa informácií tlače neprídu ani príbuzní seniorky.

Pôvod majetku bývalej stredoškolskej učiteľky nie je celkom jasný. Je ale pravdepodobné, že ho žena zdedila. Podľa denníka Corriere della Sera bola Cavannaová príslušníčkou jednej z benátskych šľachtických rodín.

Viac o téme: DedičstvoZávet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu