Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Havel opustil nemocnicu: Konečne doma!

Na tuto chvíľu čakal exprezident Václav Havel takmer dva týždne. Zobraziť galériu (3)
Na tuto chvíľu čakal exprezident Václav Havel takmer dva týždne. (Zdroj: BLESK)

Po nečakanej hospitalizácii kvôli srdečnej arytmii si mohol včera exprezident Václav Havel krátko po jednej hodine popoludní vydýchnuť: Konečne zase doma! Český Nedělní Blesk zachytil, ako ho s ružou vítala jeho žena Dagmar.

Pred vilou v pražskej Delostreleckej ulici vystúpil z auta exprezident a vykročil pár krokov k domovu. Pôsobil ešte trochu unavene, ale usmieval sa. Pani Dagmar, od katorej asi hodinu predtým osišla dcéra Nina, sa ponáhľala s ružou k manželovi, aby mu pomohla vyjsť hore schodmi.

Obaja sa šťastne usmievali, a veru mali dôvod. Lekári oznámili, že testy srdca dopadli dobre. „Došlo k ústupu arytmie, ktorá sa opakovala už predtým, hlavne v súvislosti s infekciou dýchacích ciest,“ uviedol riaditeľ Inštitútu klinickej a experimentálnej medicíny (IKEM) Jan Malý.

Kvôli hospitálizácii musel Havel pred dvoma týždňami zrušiť celý svoj program. Dvadsiateho januára mal byť hosťom diskusnej relácie Českej televízie, vo štvrtok 31. januára nestihol premiéru celovečerného dokumentárneho filmu Občan Havel a ohrozená je aj jeho návšteva na premiére hry Višňový sad v Divadle na Vinohradoch 5. februára, v ktorej účinkuje jeho manželka Dagmar.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu