Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Václav Havel zostane v nemocnici do konca týždňa

Václav Havel
Václav Havel

PRAHA – Bývalého českého prezidenta Václava Havla by mohli prepustiť z nemocnice na konci tohto týždňa. V renomovanom pražskom Inštitúte klinickej a experimentálnej medicíny (IKEM) je Havel hospitalizovaný už od 19. januára.

O zlepšujúcom sa zdravotnom stave československého a českého exprezidenta dnes informoval riaditeľ IKEM-u Jan Malý.

Podľa jeho slov 71-ročný bývalý politik už nemá zápal priedušiek a upokojila sa aj srdcová arytmia. Havel však naďalej potrebuje lieky na udržanie pravidelného rytmu srdca. Špecializované vyšetrenia potvrdili, že srdce má dobrú výkonnosť a priechodné sú aj dôležité tepny.

Po prepustení domov sa bude Havel ešte asi týždeň doliečovať. Je tak veľmi pravdepodobné, že vo štvrtok 31. januára nestihne premiéru celovečerného dokumentárneho filmu Občan Havel a ani premiéru hry Višňový sad 5. februára, v ktorej účinkuje jeho manželka Dagmar. Unikátny dvojhodinový film Občan Havel vznikal od roku 1992. Trinásť rokov ho nakrúcal režisér Pavel Koutecký, ktorému sa podarilo nazrieť aj do zákulisia vysokej politiky a Havlovho súkromia. Po tragickej smrti Kouteckého v roku 2006 film vlani dokončil režisér Miroslav Janek.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu