Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vo Švédsku sa utopili ďalší dvaja muži: Preboril sa pod nimi ľad na jazere

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Kristína Mayerová)

ŠTOKHOLM - Deň po podobnom nešťastí vo Švédsku, ktoré sa skončilo smrťou štyroch ľudí, sa cez ľad na zamrznutom jazere preborili dvaja starší muži a utopili sa. V sobotu o tom informovala tlačová agentúra DPA.

Utopili sa seniori vo veku približne 75 a 80 rokov. Vytiahli ich mŕtvych z jazera Yngare v oblasti mesta Katrineholm, približne 120 kilometrov juhozápadne od švédskej metropoly Štokholm, uviedla v sobotu skoro ráno polícia.

Úrady prijali už predtým núdzové volanie, že na ľade sa pohybovali dvaja ľudia a zrejme sa preborili. Prípad je podľa predpokladov polície nehodou a nie zločinom. Obaja muži v piatok chytali ryby a z výletu sa nevrátili.

Vo štvrtok večer našli štyroch mužov vo veku 65 až 75 rokov mŕtvych v diere v ľade na jazere blízko mestečku Sävsjö, okolo 200 kilometrov východne od Göteborgu, druhého najväčšieho mesta vo Švédsku. Okolnosti úmrtí nie sú zatiaľ známe. Podľa švédskych médií najmenej dvaja zo štvorice mŕtvych boli tiež športoví rybári. Zvyšní dvaja sa ich údajne snažili vytiahnuť von.

Viac o téme: ĽadúmrtiaŠvédsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu