Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ozbrojenci zrejme uniesli stovky dievčat zo stredoškolského internátu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ABUJA - Skupina ozbrojencov v noci na piatok zrejme uniesla viac než 300 dievčat z internátu v severozápadnej časti Nigérie. Informovala o tom agentúra AFP.

K útoku na internát strednej dievčenskej školy v Jangebe došlo podľa miestneho učiteľa okolo jednej hodiny v noci. Zatiaľ nie sú známe počty študentiek, ktoré sa v tom čase v škole nachádzali. Polícia zatiaľ incident nepotvrdila.

Počet únosov v severozápadnej a strednej časti Nigérie sa v posledných rokoch zintenzívnil. V priebehu minulého týždňa uniesli neznámi ozbrojenci v strednej časti Nigérie 42 ľudí vrátane 27 študentov. Jedného zo študentov počas únosu zastrelili. V decembri došlo tiež k hromadnému únosu 300 žiakov v štáte Katsina. Ozbrojenci žiakov po rokovaniach s vládou o niekoľko dní prepustili.

K hromadným únosom žiakov dochádza v Nigérii opakovane. Spravidla ich vykonávajú členovia gangov, ktorí sa týmto spôsobom pokúšajú získať výkupné. Často sa dopúšťajú aj sexuálnych zločinov a rabovania. Za viacerými prípadmi tohto druhu stáli v posledných rokoch aj militanti z regionálnej islamistickej organizácie Boko Haram.

Viac o téme: únosInternátOzbrojenciNigériaJangebe
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu