Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Saudskoarabka zavraždila migrantku: Dostala najvyšší trest, odsúdili ju na smrť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: wikia.com)

RIJÁD - Súd v Saudskej Arábii odsúdil ženu na smrť za vraždu bangladéšskej migrantky, ktorá pracovala pre jej manžela. V utorok o tom informovala agentúra DPA s odvolaním sa na bangladéšske ministerstvo pre záležitosti vysťahovalcov a zamestnaných v zahraničí.

Áiša Džizáníová dostala od súdu trest smrti za vraždu bangladéšskej chyžnej Abiron Bégum, ku ktorej došlo pred takmer dvoma rokmi. Súd ďalej potrestal aj jej muža Básima Sálima a syna za zničenie dôkazov a neposkytnutie zdravotnej pomoci chyžnej. Ide o vôbec prvý verdikt proti saudskoarabskému zamestnávateľovi za zlé zaobchádzanie s bangladéšskym zamestnancom, dodalo ministerstvo.

Abiron Bégum pricestovala do Saudskej Arábie v roku 2017 a zamestnala sa ako chyžná pre spomínanú domácnosť. Zavraždená bola 24. marca 2019. Sálim bol odsúdený na tri roky odňatia slobody a uložili mu aj pokutu vo výške 50.000 saudskoarabských rialov (takmer 11.000 eur).

Jeho syna odsúdili na sedem mesiacov v polepšovni. Obvinenia zo zneužívania migrantov, najmä žien, sú v Saudskej Arábii, kde pracuje mnoho Bangladéšanov, pomerne bežné, pripomína DPA.

Viac o téme: VraždaTrest smrtiSaudská ArábiaBangladéš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu