Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hororové znásilnenie v Anglicku: FOTO Des v sanitke! Záchranár zneužil pacientku aj dieťa

Andrew Wheeler znásilnil aj ženu v anafylaktickom šoku. Zobraziť galériu (2)
Andrew Wheeler znásilnil aj ženu v anafylaktickom šoku. (Zdroj: Profimedia)

PETERBOROUGH - Súd v Anglicku teraz zamestnáva príšerná séria zneužívania. Zdravotník bol odsúdený za znásilnenie dvoch pacientov. Predtým obťažoval aj dievča.

Ako to mohol Andrew Wheeler (46) týmto ženám urobiť? Muž nehanebne využil svoju prácu záchranára a znásilnil intoxikovanú ženu. Týmto útokom sa to ale neskončilo, ako teraz zistil súd.

Padol rozsudok: Záchranár zneužil opitú ženu

Andrew Wheeler z Warboys v štáte Cambridgeshire bol teraz súdom v Peterborough odsúdený na 21 rokov väzenia za znásilnenie pacientky a sexuálny útok na inú ženu v sanitke, uvádza portál Metro.co.uk.

Skutky Andrewa Wheelera boli teraz znovu otvorené pred sudcom. V roku 2018 bol Andrew Wheeler a jeho záchranný tím povolaní za „mimoriadne opitou“ ženou v Cambridgeshire. Po ich príchode sa postaral o zrútenú ženu, ale svojich dvoch kolegov poslal preč, pretože sa chcel o ženu starať sám. Potom ju vzal k nej domov, kde ju znásilnil.

Wheeler tiež zneužil ženu v anafylaktickom šoku

Záchranár už pred rokom sexuálne zneužil ženu s anafylaktickým šokom na nosidlách v sanitke, kým ona lapala po dychu. Ženu znásilnil v tomto prípade už po druhýkrát. Zneužil ju už rok predtým.

Sudca Matthew Lowe označil Andrewa Wheelera za „manipulatívneho sexuálneho dravca“, ktorý za svoje činy neprejavil „ani kúsok ľútosti“. Sudca pokračoval a povedal, že považuje za šokujúce, že sa obžalovaný považoval za nedotknuteľného a cítil sa chránený svojou uniformou. Sudca uviedol, že Wheeler sa už nikdy nevráti do práce ako zdravotník alebo inej podobnej funkcie.

Hororové znásilnenie v Anglicku:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Obeť bola po znásilnení ťažko traumatizovaná

Keď prokurátor Noel Casey pred súdom rozprával o znásilnení v roku 2018, uviedol, že žena „nebola schopná správne reagovať alebo sa dokonca brániť proti tomu, čo jej urobil, a dodal: „Išlo o hrubé porušenie dôvery“.

Ako sa dozvedel súd prostredníctvom vyhlásenia, žena je po znásilnení ťažko traumatizovaná. Žena uviedla, že stratila dôveru v záchranárov a teraz trpí flashbackmi z jej utrpenia. "Vyhýbam sa tomu, aby som sa pozrela na záchranára alebo išla do nemocnice len kvôli tomu, čo sa stalo. Nezvládam svoj život. Stala sa zo mňa samotárka," povedala žena o následkoch týrania.

Andrew Wheeler znásilnil aj dieťa

Počas mesačného procesu sa tiež ukázalo, že sexuálne zneužíval dieťa mladšie ako 13 rokov. Dievča nebolo jeho pacientom. Jeho obhajkyňa dosiahla, aby bol rozsudok miernejší. Inak by bol trest oveľa vyšší. Pretože Andrew Wheeler nebol predtým trestaný a je to niekto „kto vo svojom živote urobil aj veľa pozitívnych vecí“, uviedla pred súdom.

Viac o téme: ZáchranárZnásilnenieZneužívanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu