Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Portugalsko na pokraji kolapsu: Najviac úmrtí na KORONAVÍRUS! Pomoc lekárov z iných krajín

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Armando Franca)

LISABON - Portugalsko dostane ďalšiu pomoc od svojich partnerov z Európskej únie, aby sa zmiernil tlak na tamojšie nemocnice preťažené koronavírusovou pandémiou. Najnovšími krajinami, ktoré ponúkajú zdravotníkov, sú Francúzsko a Luxembursko. V piatok o tom informovala tlačová agentúra AP.

KORONAVÍRUS Strašidelná štatistika pre Slovensko: V počte úmrtí sme už druhí najhorší na svete!

Portugalské ministerstvo zdravotníctva uviedlo, že Francúzsko posiela lekára a tri zdravotné sestry, Luxembursko poskytne dvoch lekárov a dve zdravotné sestry. Ministerstvo v oznámení vo štvrtok večer napísalo, že lekári a zdravotníčky by mali pricestovať do Portugalska na budúci týždeň.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Nemecká armáda poslala tento mesiac už osem lekárov a 18 zdravotných sestier, ktorí pomáhajú v nemocnici v portugalskom hlavnom meste Lisabon. Počet pacientov s ochorením COVID-19 v nemocniciach a na jednotkách intenzívnej starostlivosti (JIS) klesol vo štvrtok už tretí deň po sebe, ale sedemdňový priemer denných úmrtí v Portugalsku je stále najvyšší na svete - 1,97 na 100.000 ľudí, vyplýva z údajov americkej prestížnej Univerzity Johnsa Hopkinsa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu