Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Trumpovi už účet na Twitteri neobnovia, uviedol finančný riaditeľ Segal

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Matt Rourke, File)

WASHINGTON - Sociálna sieť Twitter neobnoví účet bývalému prezidentovi USA Donaldovi Trumpovi ani v prípade, že sa opäť rozhodne uchádzať o politickú funkciu. V rozhovore pre americkú televíziu CNBC to v stredu uviedol finančný riaditeľ Twitteru Ned Segal.

Twitter podľa Segala funguje na princípe, že ak je niekoho účet raz odstránený, toto rozhodnutie je definitívne. Nezáleží na tom, "či ide o komentátora, finančného riaditeľa alebo bývalého či súčasného verejného činiteľa," uviedol. Dodal tiež, že Twitter neumožní na svoju sociálnu sieť vrátiť sa nikomu, kto túto platformu využíva na "podnecovanie násilia".

Podľa CNBC tým Segal odkazoval na príspevky, ktoré Donald Trump zverejnil po tom, čo jeho stúpenci začiatkom januára zaútočili na budovu amerického Kongresu vo Washingtone. Twitter zrušil účet vtedy ešte dosluhujúcemu prezidentovi Trumpovi 8. januára. Ako odôvodnenie tohto kroku spoločnosť uviedla riziko vypuknutia ďalších násilností po spomínanom útoku na Kapitol. Deň predtým rovnaké rozhodnutie oznámila sociálna sieť Facebook.

Viac o téme: Twitter Donald TrumpNed Segal
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu