Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS V piatok pribudlo v Česku vyše 8-tisíc prípadov infekcie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - V piatok pribudlo v Českej republike 8559 potvrdených prípadov choroby COVID-19, čo je o 500 viac než pred týždňom, informuje webová stránka Českého rozhlasu.

Počet ľudí, ktorí zomreli s koronavírusom SARS-CoV-2, presiahol hranicu 17.000. Protiepidemické skóre (PES) stúplo o dva body na 73. Od polovice januára tak nepretržite zodpovedá štvrtému stupňu, spresňuje ďalej iROZHLAS.cz. Index sa zhoršil v dôsledku medzitýždňového nárastu hospitalizácií pacientov, u ktorých sa covid preukázal až v nemocnici.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Reprodukčné číslo piatka mierne stúplo na 1,04. Táto hodnota vyjadruje predpokladaný počet osôb, ktoré jeden nakazený človek danou chorobou ďalej nakazí v populácii, kde sú všetci jedinci na toto ochorenie náchylní. Aktuálne je v Česku na covid chorých 96.194 ľudí. V nemocniciach bolo podľa údajov zverejňovaných ministerstvom zdravotníctva v sobotu ráno 5756 pacientov.

Pôvodne sa indexom PES mali riadiť opatrenia proti šíreniu koronavírusu, teraz však už jeho hodnota nie je relevantná - hlavným ukazovateľom je pre českú vládu naplnenosť nemocníc, vysvetľuje Český rozhlas.

Viac o téme: ObeteČeskoNárastúmrtiaPrípadyKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu