Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Belgická polícia zadržala počas nepovolenej demonštrácie 500 ľudí

Koronavírus v Belgicku
Koronavírus v Belgicku (Zdroj: SITA/AP Photo/Francisco Seco)

BRUSEL - Belgická polícia zadržala počas nedeľňajšieho protestu proti koronavírusovým opatreniam v Bruseli okolo 500 ľudí. Zakrátko však všetkých prepustila bez ďalšieho vyšetrovania, pričom nik z nich nebol zatknutý, uviedli v pondelok belgické médiá.

Nelegálna demonštrácia bola zorganizovaná cez sociálne siete. Úrady ju nepovolili, keďže nemali záruku, že demonštranti dodržia predpísané opatrenia proti šíreniu ochorenia COVID-19. Týždenník The Brussel Times v tejto súvislosti upozornil, že podľa polície prišlo protestovať viacero skupín obyvateľstva, od futbalových fanúšikov až po členov hnutia žltých viest.

"K zadržaniam došlo preto, lebo sa ľudia zúčastnili na proteste, ktorý nebol povolený," potvrdila Van de Keereová, hovorkyňa policajnej zóny Brusel-Ixelles Ilse. Podľa jej slov polícia vopred oznámila, že protesty sú nezákonné. Van de Keereová dodala, že žiadna z "administratívne zadržaných" osôb nebola predmetom ďalšieho súdneho vyšetrovania. Policajti iba zaznamenali ich totožnosť a vypracovali oficiálnu správu o dôvode ich zadržania, po ktorom boli pustení na slobodu.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Polícia však pri zásahu zhabala množstvo potenciálne nebezpečných predmetov, vrátane zápalných fliaš, nožov, petárd a dymovníc či vystužených rukavíc používaných pri osobných súbojoch. "To určite nie sú predmety, s ktorými idete na pokojné zhromaždenie, takže sme ich stiahli z ulice," uviedla na Twitteri bruselská polícia.

Viac o téme: DemonštráciaPolícia BelgickoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu