Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Zlá situácia vo Francúzsku! Minister zdravotníctva upozornil na ďalšie sprísnenie opatrení

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - Francúzsky minister zdravotníctva Olivier Véran vo štvrtok verejnosť varoval, že mutácie koronavírusu SARS-CoV-2 sa rýchlo šíria, informovala agentúra DPA. Krajina zvažuje zavedenie ďalších opatrení s cieľom zabrániť šíreniu nákazy.

"To, čomu sa chceme vyhnúť, je epidémia v rámci epidémie," povedal Véran. Francúzsko v poslednom období zaznamenáva viac ako 20.000 nových prípadov koronavírusu denne, pripomína DPA. Nové varianty vírusu sa podľa Vérana rýchlo šíria a najčastejšie sa z nich vyskytuje mutácia, ktorú po prvý raz zaznamenali v Británii.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Tlak na zdravotnícky systém v krajine i nápor na nemocnice sa zvyšuje, povedal minister a dodal, že nočný zákaz vychádzania, ktorý vo Francúzsku platí po 18.00 h večer, je do značnej miery účinný, šírenie vírusu sa však pomocou neho nedarí zastaviť. Francúzska vláda si podľa Vérana uvedomuje dôsledky obmedzení na jednotlivcov a hospodárstvo, dodal.

Hovorca francúzskej vlády Gabriel Attal v stredu uviedol, že v krajine môže byť po tretí raz zavedený celoplošný lockdown, pripomína DPA. Francúzky prezident Emmanuel Macron by mal podľa očakávaní oznámiť ďalšie opatrenia. Ľudia vo Francúzsku v súčasnosti nemôžu opustiť svoje domovy po 18.00 h večer - okrem osôb dochádzajúcich do práce.

Viac o téme: OpatreniaMinister zdravotníctvaFrancúzskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu