Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Maďarský Národný ústav farmácie udelil povolenie čínskej vakcíne Sinopharm

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BUDAPEŠŤ - Maďarský Národný ústav farmácie a bezpečnosti potravín (OGYÉI) vydal povolenie pre čínsku vakcínu Sinopharm proti koronavírusu SARS-CoV-2, informovala v piatok v Budapešti šéfka Úradu štátnej zdravotnej služby (ÁNTSZ) Cecília Müllerová.

"Výrobný proces tejto očkovacej látky preverovali v Pekingu experti OGYÉI," citoval Müllerovú spravodajský server Origo.hu, podľa ktorého ide o vakcínu podmienečne schválenú v Číne vlani 30. decembra. Aplikujú ju v tejto ázijskej krajine ľuďom vo veku od 18 do 59 rokov. Výrobca tvrdí, že analýza výsledkov tretej fázy klinických testov potvrdila 79,34-percentnú účinnosť v boji proti nákaze novým druhom koronavírusu.

Počet nakazených uvedeným koronavírusom od vypuknutia pandémie stúpol na 364.909 a počet obetí na životoch dosiahol 12.374. Očkovanie proti koronavírusu dostalo doposiaľ 175.283 osôb, najmä zdravotníkov, pričom druhou dávkou vakcíny zaočkovali už 37.727 z nich. Premiér Viktor Orbán vyhlásil, že ak do Maďarska čoskoro nepríde čínska vakcína, tak do marca bude možné zaočkovať 880.000 ľudí, v opačnom prípade až dvojnásobok.

Viac o téme: VakcínaČínaMaďarskoKoronavírusSinopharmNárodný ústav farmácie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu