Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Brutálna bitka na streche: Chlapca (15) zmlátila skupina vrstovníkov, VIDEO divokého útoku

Zmlátený Yuriy skončil s vážnymi zraneniami v nemocnici.
Zmlátený Yuriy skončil s vážnymi zraneniami v nemocnici. (Zdroj: BMFTV)

PARÍŽ - Francúzska polícia vzala do vyšetrovacej väzby osem maloletých a jedného dospelého, ktorých viní z brutálneho organizovaného útoku na pätnásťročného Yuriya. Chlapec napadnutý v pokojnej parížskej štvrti 15. januára je vo vážnom stave v nemocnici. Podporu mu vyjadruje široká verejnosť, politici i slávni športovci a herci.

Brutálny útok na ulici: Bratislavčan (17) mal napadnúť chlapca, ktorý skončil s poškodenými pľúcami

Polícia zadržaných mladíkov viní z "pokusu o vraždu, zločineckej skupiny na účely spáchania trestného činu a skupinovej lúpeže za použitia násilia". Polícia sa podľa doteraz získaných indícií domnieva, že išlo o bitku medzi príslušníkmi znepriatelených skupín.

Video nie je vhodné pre osoby mladšie ako 18 rokov a ľudí s citlivou povahou!

V piatok 15. januára napadla skupina mladíkov v teplákoch a mikinách s kapucňou Yuriya v odpočinkovej zóne na streche obchodného domu v 15. parížskom obvode. Chlapca ležiaceho na zemi kopali, aj do hlavy. Podľa niektorých zdrojov mal napadnutý vo vrecku skrutkovač. O týždeň neskôr sa na sociálnych sieťach objavilo 20 sekúnd záberov z útoku, čo vzbudilo prudkú vlnu reakcií francúzskej verejnosti.

Minister vnútra Gérald Darmanin napadnutie označil za "neuveriteľne divoký útok" a vyzval rodičov dospievajúcich detí k väčšej zodpovednosti, aby sa deti "nemlátili kovovými tyčami a neútočili skrutkovačmi," cituje Darmanina AFP.

Súcit a podporu ťažko zranenému chlapcovi vyjadril napríklad člen francúzskej futbalovej reprezentácie Antoine Griezmann alebo herec Omar Sy.

Yuriyovi je podľa jeho matky "o trošku lepšie". Prebúdza sa a snaží sa vyjadriť. Jeho spolužiaci o ňom hovoria ako "milom, sympatickom a dynamickom" chalanovi. Vedenie školy ho chváli za dobrý školský prospech a zmysel pre humor, o väzbách na gangy nemá informácie.

Viac o téme: útok Paríž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu