Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS V sklade vakcín AstraZeneca vo Walese objavili podozrivý balík

Sklade vakcín vo waleskom meste Wrexham Zobraziť galériu (2)
Sklade vakcín vo waleskom meste Wrexham (Zdroj: SITA/Eleanor Barlow/PA via AP)

WREXHAM - Podozrivý balík objavili v stredu v sklade v meste Wrexham vo Walese, kde sú uložené vakcíny proti ochoreniu COVID-19 vyvinuté vedcami z Oxfordskej univerzity a spoločnosťou AstraZeneca. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na vyjadrenie polície i spoločnosti Wockhardt UK, ktorá sa podieľa na výrobe spomínaných vakcín.

"Na základe odbornej rady sme miesto čiastočne evakuovali, kým sa (incident) úplne nevyšetrí," povedala pre DPA hovorkyňa Wockhardt UK. "Bezpečnosť našich zamestnancov a plynulosť podnikania majú pre nás prvoradý význam," dodala. 

Polícia v severnom Walese pre DPA uviedla len to, že aktuálne rieši incident v priemyselnej oblasti Wrexhamu. "Cesty sú momentálne zatvorené a verejnosť sme požiadali, aby sa až do odvolania tejto oblasti vyhýbala," píše sa v policajnom vyhlásení. Na miesto boli privolaní aj pyrotechnici. 


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


K zásahu na rovnakom mieste došlo už aj minulý štvrtok, keď danú oblasť Walesu zasiahli povodne. Privolaným záchranárom sa však podarilo ampulky s vakcínou uchrániť pred poškodením, pričom spoločnosť Wockhardt UK následne informovala, že incident výrobu vakcín neovplyvnil. 

Sklade vakcín vo waleskom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Eleanor Barlow/PA via AP)

Viac o téme: BalíkPodozrenieWalesAstraZenecaWrexham
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu