Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Žena skrývala príznaky KORONAVÍRUSU: Čínsky súd jej udelil rok väzenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PEKING - Čínsky súd udelil rok väzenia žene, ktorá pred nastúpením do lietadla skrývala svoje príznaky nákazy koronavírusom. V stredu o tom informovali štátne médiá, na ktoré sa odvolala tlačová agentúra DPA.

Žena (37) vlani v marci užila liek na potlačenie horúčky, potom nastúpila na palubu lietadla z USA do Číny, uviedol čínsky denník Global Times. Príznaky nákazy odhalila až po pristátí na letisku v Pekingu a neskôr mala pozitívny test na koronavírus. Následne muselo ísť do karantény 63 ľudí, ktorí s ňou boli v blízkom kontakte.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Ženino správanie bolo porušením protiepidemických nariadení platných v Číne a predstavovalo vážnu hrozbu šírenia koronavírusu, napísal pekinský súd v rozhodnutí z vlaňajšieho októbra, z ktorého v stredu citoval denník Global Times. Ženu odsúdili na rok väzenia a ročnú podmienku za trestný čin bránenia prevencii infekčnej choroby.

Táto ázijská krajina zaviedla niektoré z najprísnejších pandemických obmedzení na svete. Pandémiu má do veľkej miery pod kontrolou od začiatku vlaňajšieho leta. Čína hlásila v stredu 75 nových prípadov infekcie koronavírusom.

Viac o téme: VäzenieSúd ČínaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu