Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Švédsko predlžuje viacero pandemických opatrení: Potrvajú najmenej do 7. februára

Švédsky premiér Stefan Löfven
Švédsky premiér Stefan Löfven (Zdroj: TASR/Fredrik Sandberg/TT via AP)

ŠTOKHOLM - Švédska vláda v snahe spomaliť šírenie koronavírusovej infekcie predĺžila vo štvrtok platnosť viacerých pandemických opatrení najmenej do 7. februára. Informoval o tom na tlačovej konferencii premiér Stefan Löfven, píše agentúra DPA.

Jedným z týchto opatrení je predĺženie zákazu nákupu alkoholických nápojov po 20.00 h. Naďalej tiež budú musieť zostať zatvorené športoviská, plavárne a múzeá. Ministerka zdravotníctva Lena Hallengrenová oznámila, že vláda bude tieto nariadenia posudzovať každé dva týždne. Ministerský predseda Löfven tiež apeloval na zamestnávateľov, aby nariadili prácu z domu pre všetkých svojich pracovníkov, ktorým ju výkon zamestnania umožňuje.

Vzdelávanie študentov vo veku 16-18 rokov bude aj naďalej prebiehať formou dištančného vyučovania. Toto obmedzenie má platiť do 1. apríla, avšak v regiónoch s lepšou epidemiologickou situáciou môže prichádzať ku kombinácií s vyučovaním v školách, vyjadrila sa švédska ministerka školstva Anna Ekströmová. Vláda odporúčanie nosiť ochranné rúška v prostriedkoch hromadnej dopravy počas dopravnej špičky predĺžila vo štvrtok na celé jarné obdobie.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Vo Švédsku dlhodobo neplatili takmer žiadne obmedzenia, aké zaviedli vo väčšine krajín sveta. Tamojšia vláda len 18. decembra zmenila svoj prístup a vôbec prvýkrát od vypuknutia pandémie avizovala odporúčanie nosiť ochranné rúška; presný termín však udali až 30. decembra. Ako pripomína švédsky portál The Local, stále ide len o odporúčanie, a nie právne nariadenie. Švédsko od začiatku pandémie zaznamenalo zhruba 538.000 prípadov nákazy a takmer 10.800 úmrtí.

Viac o téme: OpatreniaRúškoŠvédskoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu