Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Tragédia v nemocnici: Sestra predávkovala tehotnú ženu morfiom, dieťa zomrelo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PERTH - V austrálskom Perthe došlo k príšernej udalosti. Tehotnej žene bola podaná injekcia s príliš veľkou dávkou morfia. Žena upadla do kómy. Najtragickejšie na celom prípade je, že jej nenarodené dieťa zomrelo o niečo neskôr v maternici.

Mansurin „Sarah“ Hassanová a jej manžel Touhidul „Sunny“ Alam z Bunbury v južnom Perthe nechceli nič iné, ako mať konečne dieťa. Neúspešne sa o to pokúšali päť rokov, až nakoniec zistili, že je Sarah tehotná. Žena sa tešila na narodenie svojho syna Zyeeda. Nikdy však nemal uzrieť svetlo sveta.

Podali príliš veľa morfia tehotnej žene

Celá dráma sa začala 9. decembra 2020 v nemocnici St. John of God Bunbury Hospital, ako dvojica teraz opísala pre spravodajský kanál 7 News. Pôrodná asistentka podávala liek s účinnou látkou morfium na liečbu bolesti. Sestra, bohužiaľ, jej vpichla príliš veľa. Namiesto 10 mg podala žene asi 100 mg lieku proti bolesti. Sarah Hassan upadla do kómy a jej nenarodené dieťa krátko nato zomrelo kvôli nedostatku kyslíka.

„Spal som, keď moje dieťa zomieralo a bojovalo o život,“ povedal Alam pre 7 News. Na druhý deň ráno situácia vyvrcholila. Sestra zistila, že plod už nežije. Lekári priviedli dieťa na svet cisárskym rezom. Sarah klesli životné funkcie. „Jeho telo bolo stále teplé, takže som nevedel, čomu mám veriť, či je ešte nažive alebo mŕtvy,“ spomína Sunny.

 

The 'devastating' incident at a WA hospital has 'destroyed' a family. DETAILS: 7news.link/3quqH0l

Uverejnil používateľ 7NEWS Australia Nedeľa 17. januára 2021

Matka zabitého dieťaťa musela bojovať o život

Srdce a pľúca Sarah Hassanovej už nepracovali správne. Lekári museli iniciovať opatrenia na podporu života. Lekári oznámili jej manželovi, že predávkovanie pravdepodobne spôsobilo poškodenie mozgu. O chvíľu nato Sarah Hassanová prekonala infarkt a bola prevezená do nemocnice Fiona Stanley v Perthe.

Sarah Hassanová bojovala o život. O štyri dni neskôr sa prebudila z kómy a okamžite sa pýtala na svoje dieťa. Manžel jej spočiatku nechcel odpovedať. Matka jej nakoniec do telefónu povedala „dieťa je preč“. Svet sa pre nich zrútil. Pri pohľade sa sama seba spytuje, prečo si dala vpichnúť lieky proti bolesti. "Takto som stratila svoje dieťa. Zničilo mi to celý život," povedala.

Nemocnica tragický incident vyšetruje

Nemocnica Bunbury v St. John of God začala vyšetrovanie incidentu a označila situáciu za „tragickú udalosť“. Vyšetrovanie v súčasnosti pokračuje, ale na základe informácií sa vyšetrovatelia domnievajú, že „incident bol spôsobený ľudskou chybou“.

Pôrodnú asistentku prepustili. Ďalšia zamestnankyňa dala výpoveď. Nemocnica teraz podnikla kroky, aby zabránila tomu, aby sa tento smrteľný incident zopakoval.

Viac o téme: DieťaSmrťMorfiumPredávkovanieTehotenstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu