Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS V luxusnom lyžiarskom stredisku sú v karanténe hotely a zatvorené školy

Hotel v luxusnom lyžiarskom stredisku St. Moritz.
Hotel v luxusnom lyžiarskom stredisku St. Moritz. (Zdroj: TASR/Jean-Christophe Bott/Keystone via AP)

ZÜRICH - V luxusnom lyžiarskom stredisku St. Moritz na juhovýchode Švajčiarska sú od pondelka v karanténe dva hotely, pričom tamojšie lyžiarske školy majú zakázané poskytovať svoje služby. Miestne úrady sa takýmto spôsobom snažia potlačiť šírenie nového nákazlivejšieho variantu koronavírusu, ktorý tam zaznamenali. Informuje o tom agentúra Reuters.

Úrady v kantóne Graubünden nariadili všetkým 5200 obyvateľom tohto mestečka, ktoré samé seba označuje za rodisko zimných športov, aby na verejnosti nosili rúška. Zatvorené sú zároveň všetky školy či centrá pre deti. V utorok prebehne v meste hromadné testovanie.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"V súčasnosti je známa približne desiatka prípadov v dvoch hoteloch. Na zabezpečenie ochrany zdravia obyvateľov a hostí umiestnil rezort zdravotníctva tieto dva hotely do karantény a ich zamestnancom a hosťom nariadil podstúpiť testy na zistenie nového koronavírusu," oznámilo vedenie kantónu, pričom hotely v karanténe nemenovalo. Uviedlo však, že medzi ich hosťami sú pravdepodobne aj cudzinci. Dodalo tiež, že tam identifikovali mutáciu vírusu s označením N501Y, ktorá bola najskôr zaznamenaná v Británii a Juhoafrickej republike.

Švajčiarsko v rámci zamedzenia šíreniu nákazy nariadilo zatvorenie reštaurácií, barov, divadiel a ďalších voľnočasových zariadení. Lyžiarske vleky však ponechalo otvorené s tým, že musia dodržiavať bezpečnostné zdravotné opatrenia ako napríklad nosenie rúšok. Vleky a svahy ostávajú teraz naďalej otvorené aj v samotnom St. Moritz a okolí.

Viac o téme: ŠkolyHotelyLyžiarske strediskoKaranténnaSt. Motriz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu