Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

KORONAVÍRUS Nemecké úrady sa snažia zabrániť preplneným svahom a horským oblastiam

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Ján Krošlák)

BERLÍN - Regionálne a miestne úrady vo viacerých častiach Nemecka v piatok oznámili, že zavádzajú opatrenia proti očakávanému návalu lyžiarov a priaznivcov iných zimných športov počas nasledujúceho víkendu. Informovala o tom agentúra DPA.

Úrady ľudí vyzvali, aby tí, ktorí "vyhľadávajú prírodu", zostali doma. Policajné kontroly majú byť posilnené a úrady zavedú zákazy a uzavrú cestné komunikácie. Mesto Holzminden v spolkovej krajine Dolné Sasko zakázalo prístup na lyžiarske a sánkarské svahy a za porušenie hrozí pokuta do výšky 25.000 eur, píše na svojej webovej stránke denník Süddeutsche Zeitung.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Priaznivci zimných športov minulý víkend vycestovali do horských oblastí krajiny aj napriek upozorneniam úradov, aby dodržiavali čiastočný lockdown. Ten je v krajine v platnosti do konca januára. Preplnené parkoviská a svahy spôsobujú problémy pri dodržiavaní opatrení v oblasti rozstupov, píše DPA.

Nemecko za posledných 24 hodín zaznamenalo rekordný denný počet úmrtí v súvislosti s koronavírusom. Podľa piatkových informácií Inštitútu Roberta Kocha zomrelo 1188 ľudí. Počet infikovaných sa zvýšil o 31.795 Krajina zároveň sprísňuje lockdown, ktorý by mal platiť najmenej do konca januára.

Viac o téme: úradySvahy PandémiaNemeckoKoronavírusHorské oblasti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu