Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Indonézia začne očkovať proti KORONAVÍRUSU na budúci týždeň: Použije čínsku vakcínu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AFP - Tobias Schwarz)

JAKARTA - Indonézia začne s hromadným očkovaním proti ochoreniu COVID-19 na budúci týždeň, oznámilo v utorok indonézske ministerstvo zdravotníctva. Ako prvý bude 13. januára zaočkovaný prezident Joko Widodo, ktorý tak chce vyslať signál o bezpečnosti vakcíny CoronaVac od čínskej spoločnosti Sinovac Biotech.

Podľa agentúry DPA získala Indonézia 3 milióny dávok čínskej vakcíny. Sinovac má zároveň tento mesiac dodať 45 miliónov dávok vakcinačnej látky na ďalšie spracovanie pre indonézsku štátnu farmaceutickú spoločnosť BioFarma. Očkovanie má byť bezplatné pre všetkých občanov.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Indonézia je s 270 miliónmi obyvateľov štvrtou najľudnatejšou krajinou sveta a z hľadiska pandémie koronavírusu najpostihnutejšou krajinou v oblasti juhovýchodnej Ázie. Doteraz zaznamenala celkovo 772.103 prípadov nákazy a 22.911 úmrtí.  Indonézia taktiež podpísala zmluvy na dodávku 100 miliónov dávok vakcín proti ochoreniu COVID-19 aj s anglicko-švédskou farmaceutickou firmou AstraZeneca a americkou spoločnosťou Novavax.

Viac o téme: OčkovanieVakcínaZačiatokIndonéziaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu