Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Do Maďarska dorazila tretia zásielka vakcíny proti KORONAVÍRUSU pre 39-tisíc ľudí

 Do Maďarska dorazila tretia zásielka vakcíny americko-nemeckého konzorcia Pfizer-BioNTech
Do Maďarska dorazila tretia zásielka vakcíny americko-nemeckého konzorcia Pfizer-BioNTech (Zdroj: SITA/Tamas Kovacs/MTI via AP)

BUDAPEŠŤ - Do Maďarska dorazila tretia zásielka vakcíny americko-nemeckého konzorcia Pfizer-BioNTech proti novému druhu koronavírusu, ktorá obsahuje očkovacie látky pre takmer 39.000 ľudí, informovala o tom v utorok verejnoprávna televízna stanica M1.

Časť zásielky previezli do ústrednej lekárne Semmelweisovej univerzity v Budapešti. Maďarsko prevezme celkom 4,4 milióna dávok očkovacej látky Pfizeru a BioNTechu. Vláda je však podľa tlačovej agentúry MTI v kontakte aj s ďalšími výrobcami - zarezervovala dovedna vyše 17 miliónov dávok vakcín.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Očkovanie proti SARS-CoV-2 sa v Maďarsku začalo vlani 26. decembra. V prvom kole očkujú pracovníkov zdravotníctva, doteraz z nich zaočkovali 12.000. Doposiaľ podľa MTI nezaznamenali žiadne vážnejšie vedľajšie účinky. Zdravotníkov očkujú v súčasnosti na 25 miestach po celej krajine. Doterajšou bilanciou epidémie vírusu SARS-CoV-2 v Maďarsku je 329.721 infikovaných a 10.080 obetí na životoch.

Viac o téme: ZásielkaVakcínaMaďarskoKoronavírusPfizer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu