Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Rusko hlási najnižší prírastok infikovaných od polovice novembra

Koronavírus v Rusku
Koronavírus v Rusku (Zdroj: SITA/AP Photo/Pavel Golovkin)

MOSKVA - Rusko zaevidovalo za posledných 24 hodín pribudlo ďalších 23.351 osôb s pozitívnym výsledkom testu na chorobu COVID-19. Ide o najnižší denný prírastok nakazených od polovice novembra, informoval v pondelok spravodajský portál Meduza.io. Médiá však súčasne upozorňujú, že vzhľadom na dovolenky a prázdniny sa vykonalo menej testov.

Z najnovšej bilancie tiež vyplýva, že prvýkrát od vypuknutia epidémie v Rusku mal Petrohrad vyšší denný nárast počtu nakazených ako Moskva. Počet potvrdených prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 bol v Rusku najnižší od 18. novembra, keď bolo zistených 20.985 nových prípadov. Počas celého decembra bolo v krajine zaznamenaných denne 26.000 až 29.000 nových prípadov nákazy. Rekord bol dosiahnutý 24. decembra, keď sa zistilo 29.935 nových prípadov.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Za posledný deň v Rusku v súvislosti s ochorením COVID-19 zomrelo 482 ľudí, čím sa ich celkový počet zvýšil na 58.988. Podľa úradov bolo v Rusku doteraz vykonaných viac ako 91,8 milióna testov na COVID-19, z toho 193.000 za posledných 24 hodín. Pre nákazu je momentálne pod dohľadom lekárov 652.663 ľudí.

V Rusku súčasne pokračuje očkovanie proti COVID-19. V Moskve sa naň od 4. januára môžu registrovať aj zamestnanci bankového a finančného sektora, ako aj pracovníci federálnych, regionálnych a obecných úradov, informovala agentúra Interfax s odvolaním sa na moskovského primátora Sergeja Sobianina.

Viac o téme: RuskoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu