Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Lavína v Rusku: O život prišiel prezident lyžiarskej a snowboardovej federácie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MOSKVA - Až dvanásť ľudí mohlo uviaznuť v lavíne, ktorá v pondelok zasiahla lyžiarsky svah v Karačajsko-čerkeskej republike v severokaukazskom regióne Ruska. Potvrdila to tlačová služba ruského ministerstva pre núdzové situácie, informovala agentúra TASS.

Informácie o lavíne na hore Mussa Ačitara v obci Dombaj prišli hodinu a pol po poludní miestneho času. Podľa prvých správ existovali obavy, že pod lavínou mohlo byť až 12 osôb. Záchranári uviedli, že šiestim ľuďom sa zo snehu podarilo vyslobodiť samostatne. Na pátracej akcii sa zatiaľ zúčastnilo 223 ľudí a 28 kusov techniky. Pátracie a záchranné práce komplikuje nepriaznivé počasie, pozastavené sú do rána.

Pod lavínou ostali dve požičovne lyžiarskeho vybavenia, zničená bola aj kaviareň. Podľa prvých správ boli zranené štyri osoby, lavína mala 300 metrov, uviedol zdroj agentúry TASS. V nedeľu vydalo ministerstvo pre núdzové situácie varovanie pred nebezpečenstvom vzniku lavín v horách. Rovnako varovalo ľudí pred cestovaním do hôr a pred zmenami počasia.

Lavína v Čerkesku zabila prezidenta lyžiarskej federácie

Prezident miestnej federácie alpského lyžovania a snoubording zahynul v pondelok po páde lavíny v lyžiarskom stredisku Dombaj v ruskej Karačajsko-čerkeskej republike, informovala agentúra TASS. O život prišiel Chadži-Murat Maršankulov, uviedla agentúra s odvolaním sa na vyjadrenia jeho syna Šamila.

Záchranár z vyhľadávacieho a záchranného tímu pre TASS povedal, že zatiaľ sa pod lavínou nenašli ďalšie osoby. Podľa ministerstva pre núdzové situácie zosuv snehu zasiahol zjazdovku v pondelok krátko pred poludním. Lavína zničila dve prevádzky požičovní lyžiarskeho vybavenia a miestnu kaviareň.

Viac o téme: LavínaLyžiarsky svahRusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu