Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V Turecku zadržali viac ako 260 ľudí: Sú obvinení zo spojenia s terorizmom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ISTANBUL -Turecké orgány zadržali 267 osôb, z nich 161 cudzincov, pre obvinenia zo spojenia s teroristickými organizáciami. Informovali o tom v sobotu turecké médiá, píše agentúra DPA.

Polícia sa podľa správy štátnej tlačovej agentúry Anadolu domnieva, že títo predpokladaní náboženskí extrémisti pripravovali útoky na Silvestra. Podozrivých zadržali počas razií, ktoré v 33 mestách a provinciách Turecka vykonali v čase od 20. do 31. decembra, vyplýva z údajov tureckého ministerstva vnútra. Štátnu príslušnosť zadržaných cudzincov nezverejnili.

Turecký imigračný úrad medzitým v separátnom oznámení uviedol, že zadržiava 69 cudzích štátnych príslušníkov pre ich "spojenie so zónami konfliktu". Polícia pri zásahoch proti týmto osobám našla strelné zbrane, výbušniny a digitálne dokumenty súvisiace s nešpecifikovanými teroristickými skupinami.

Turecko sa pravidelne zameriava na osoby spojené s džihádistickou skupinou Islamský štát, najmä po tom, ako jej príslušníci zabili 39 ľudí pri útoku na nočný klub v Istanbule v skorých ranných hodinách 1. januára 2017, dopĺňa DPA.

Viac o téme: TerorizmusZatýkanieTureckoIstanbul
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu