Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Zákaz vychádzania v niektorých oblastiach Francúzska predĺžia o dve hodiny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - V niektorých francúzskych regiónoch v dôsledku zhoršenia epidemiologickej situácie od soboty predĺžia zákaz vychádzania, ktorý tam bude v porovnaní so zvyškom krajiny začínať o dve hodiny skôr. Informovali o tom v piatok agentúry AFP a Reuters.

V 15 departementoch bude celoplošný zákaz vychádzania, ktorý na celom území Francúzska v súčasnosti platí od 20.00 h do 6.00 h, začínať o dve hodiny skôr - od 18.00 h. Ide o departementy na severovýchode a juhovýchode krajiny vrátane departementu Alpes-Maritimes, kde sa nachádza pobrežné mesto Nice. Pre Paríž toto dodatočné opatrenie zatiaľ neplatí, píše AFP.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Vírus sa vo Francúzsku ďalej šíri, avšak nerovnomerne medzi regiónmi," povedal hovorca francúzskej vlády Gabriel Attal. Dodal, že ak sa bude situácia v určitých oblastiach ďalej zhoršovať, vláda prijme potrebné rozhodnutia. Schválenia tohto opatrenia sa dožadovali najmä starostovia miest čoraz viac znepokojení situáciou v tamojších nemocniciach, ktoré sú preťažené v dôsledku prílivu infikovaných pacientov.

Attal sa tiež zastal tempa, akým Francúzsko očkuje ľudí proti ochoreniu COVID-19. Doposiaľ tam totiž podľa televízie TF1 vakcínu dostalo 332 ľudí - v porovnaní s vyše 130.000 ľuďmi v Nemecku. Attal tvrdí, že Francúzsko sa zameriavalo na očkovanie ľudí v domovoch pre seniorov, čo podľa neho zaberá viac času.

Vo Francúzsku v súčasnosti platí celoplošný zákaz vychádzania od 20.00 h do 6.00 h. Ľudia môžu opustiť svoje domovy napríklad len za účelom cestovania do práce či návštevy lekára. Aktivity ako nakupovanie, športovanie či prechádzky sú zakázané.

Viac o téme: OpatreniaPredĺženieZákaz vychádzaniaFrancúzskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu