Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Francúzske úrady pokračujú v pátraní po organizátoroch rave párty v Bretónsku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LIEURON - Francúzske policajné úrady predĺžili vyšetrovaciu väzbu jednému z organizátorov ilegálnej rave tanečnej párty, ktorá sa konala na Silvestra v obci Lieuron na severozápade Francúzska napriek zákazu zhromažďovania a vychádzania.

Ako v pondelok informoval portál Ladepeche.fr, vyšetrovatelia súčasne pátrajú po spoluorganizátoroch podujatia, na ktorom sa na Silvestra zišlo prinajmenšom 2500 ľudí. Akcia sa skončila v sobotu, po dvoch nociach zábavy. Stovky jej účastníkov dostali od zasahujúcej polície a žandarmérie pokuty. Z vyšetrovacej väzby už bolo prepustených šesť osôb zadržaných počas policajného zásahu. Tri z nich budú stíhané za užívanie omamných látok a jedna v súvislosti s krádežou predmetu z podpáleného auta žandarmérie a tiež nedovoleného ozbrojovania.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Do bretónskej obce Lieuron neďaleko mesta Rennes, kde sa párty konala v priestoroch dvoch opustených skladov, dorazili minulý štvrtok večer stovky áut s účastníkmi párty z rôznych častí Francúzska i zahraničia. Počas silvestrovského večera sa miestnym policajtom nepodarilo podujatie zastaviť: narazili na "ostrý odpor mnohých" účastníkov, ktorí na nich zaútočili fľašami a kameňmi a podpálili im jedno vozidlo. Niekoľko policajtov utrpelo ľahšie zranenia. Akcia bola rozpustená po 36 hodinách.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva poukázal na "vysoké riziko šírenia ochorenia COVID-19" na párty a vyzval jej účastníkov, aby podstúpili testy na koronavírus a okamžite nastúpili do sedemdňovej domácej karantény. V Lieurone už zriadili testovacie centrum. Zdravotníci sa predtým v zabávajúcom dave pokúšali distribuovať rúška a dezinfekčné gély. Vo Francúzsku platí nočný zákaz vychádzania od 20.00 h do 6.00 h, ktorý nezrušili ani kvôli novoročným oslavám, a tiež striktný zákaz zhromažďovania väčšieho počtu osôb. Na dodržiavanie opatrení počas silvestrovskej noci dohliadalo po celej krajine približne 132.000 policajtov, V piatok francúzska vláda oznámila, že od soboty sa bude zákaz vychádzania v 15 regiónoch v dôsledku zhoršenia epidemiologickej situácie začínať o dve hodiny skôr - už od 18.00 h.

Viac o téme: OrganizátoriPárty FrancúzskoBretónsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu