Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

USA potvrdili už vyše 20 miliónov prípadov nákazy KORONAVÍRUSOM

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/David Santiago/Miami Herald via AP)

BALTIMORE - Počet potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom v Spojených štátoch presiahol 20 miliónov. Vyplýva to údajov Univerzity Johnsa Hopkinsa, ktorá monitoruje priebeh pandémie v USA i vo svete, informovala v piatok agentúra AFP.

V Spojených štátoch už od začiatku pandémie zaznamenali 20.007.149 nakazených a 346.408 súvisiacich úmrtí. V oboch parametroch USA ďaleko predstihli ostatné krajiny sveta. Počet potvrdených prípadov nákazy je v Spojených štátoch takmer dvojnásobný ako v Indii, ktorá je v počte infikovaných (vyše 10 miliónov) druhou na svete. Na treťom mieste je Brazília so siedmimi miliónmi pozitívnych testov. Americké prípady sa na celkovej svetovej bilancii (vyše 83 miliónov nakazených) podieľajú skoro jednou štvrtinou, píše agentúra AP.  

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Úrady v USA sa momentálne za zhoršujúcej sa epidemiologickej situácie pokúšajú čo najskôr zaočkovať milióny obyvateľov, podľa kritikov však kampaň začala príliš pomaly a chaoticky. Nastupujúci prezident USA Joe Biden v tejto súvislosti kritizoval dosluhujúceho šéfa Bieleho domu Donalda Trumpa. Prisľúbil, že po svojom nástupe do úradu 20. januára urýchli proces distribúcie vakcín a očkovania.  Trump sľuboval, že do konca tohto roku bude podaných 20 miliónov dávok vakcíny. Doposiaľ však v krajine zaočkovali len necelých 2,8 milióna ľudí; očkovacia kampaň odštartovala len 14. decembra.

Viac o téme: OčkovanieNárastNákazaUSAKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu