Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS V Poľsku od stredy pribudlo 13-tisíc nových prípadov ochorenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VARŠAVA - V Poľsku pribudlo od stredy 13.397 nových prípadov koronavírusovej nákazy; v krajine sa tak od začiatku pandémie vírusom nakazilo 1.294.878 ľudí. Uviedla to agentúra PAP s odvolaním sa na štvrtkové údaje ministerstva zdravotníctva.

V Poľsku pribudlo ďalších 532 úmrtí a koronavírus si tak v krajine celkovo vyžiadal 28.554 obetí. Ministerstvo zdravotníctva zároveň uviedlo, že 16.970 ľudí, u ktorých sa potvrdila nákaza koronavírusom, hospitalizovali. Ďalších 164.847 osôb sa nachádza v karanténe a 6991 je pod hygienicko-epidemilogickým dohľadom. Dosiaľ sa z ochorenia vyliečilo 1.036.138 ľudí.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Vakcínou proti koronavírusu sa podľa údajov ministerstva zdravotníctva dalo zaočkovať viac ako 36.600 Poliakov. Vláda očkovanie spustila 27. decembra, pričom ako prvých zaočkovala zdravotníkov. Od začiatku pandémie, ktorá krajinu postihla v marci, vydalo Poľsko niekoľko protipandemických opatrení.

Minulý týždeň vyhlásilo Poľsko v období od 28. decembra do 17. januára tzv. "celoštátnu karanténu". Vláda nariadila zatvoriť hotely a lyžiarske strediská a opatrenia sa dotknú aj osláv Nového roka. Zatvorené musia byť všetky nákupné centrá, ako aj posilňovne, fitnescentrá a akvaparky. Výnimkou sú potraviny, kníhkupectvá a predajne tlačovín alebo lekárne. Reštaurácie môžu ponúkať len jedlo so sebou, prípadne rozvoz.

Viac o téme: RekordObetePandémiaŠtatistikyPoľskoVaršavaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu