Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Tokio zaznamenalo rekordný počet nakazených: Ľudia majú zostať doma

Ľudia v uliciach Tokia
Ľudia v uliciach Tokia (Zdroj: SITA/AP Photo/Koji Sasahara)

TOKIO - Japonské Tokio zaznamenalo rekordný počet 1300 nových prípadov koronavírusovej nákazy a guvernérka metropoly Juriko Koikeová preto vo štvrtok poprosila ľudí, aby zostali doma. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

"Koronavírus nepozná koniec roka ani novoročné sviatky," povedala novinárom guvernérka. Požiadala ľudí, aby sa vzdali silvestrovských osláv či odpočítavania príchodu Nového roka. Vyjadrila aj obavy z toho, že Tokijčania sa vyberú nakupovať do preľudnených obchodov.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Prosím vás, urobte si pokojný Nový rok so svojou rodinou a zostaňte doma," uviedla a použila anglický výraz "stay home". Guvernérka vysvetlila, že najnovšie údaje z Tokia ukázali 1300 nových infekcií koronavírusom. Predchádzajúci rekordný denný počet nakazených v hlavnom meste bol 949 z minulej soboty.

Japonsko zaznamenalo celkovo vyše 230.000 prípadov ochorenia COVID-19 a viac ako 3000 úmrtí. V stredu zomrelo 65 ľudí, oznámilo vo štvrtok ministerstvo zdravotníctva. Vládou podporované zľavy pri cestovaní boli zrušené, keď prípady nákazy začali pribúdať.

Viac o téme: RekordOpatreniaPandémiaŠtatistikyJaponskoTokioKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu