Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Výbuch v Nashville: Polícia stále nepozná motív činu, na prípade spolupracuje aj FBI

Výbuch nastal v historickom centre Nashvillu v odstavenom karavane
Výbuch nastal v historickom centre Nashvillu v odstavenom karavane (Zdroj: SITA/Andrew Nelles/The Tennessean via AP)

NASHVILLE - Na predmestí mesta Nashville v americkom štáte Tennessee sa uskutočnila policajná prehliadka v dome, ktorý sa stal objektom záujmu policajných zložiek v rámci vyšetrovania mohutného výbuchu z piatka rána. Informovala o tom agentúra AP.

Výbuch nastal v historickom centre Nashvillu v odstavenom karavane, v ktorom explodovala nastražená bomba. Polícia uviedla, že výbuch bol "úmyselným činom". Motív však zostáva nejasný. Do vyšetrovania boli zapojení aj odborníci Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI), ktorí sa špecializujú na analýzu správania páchateľov trestných činov. 

Vyšetrovatelia FBI nepotvrdili, že by došlo k obetiam na životoch, ale naďalej sa analyzujú tkanivá, ktoré našli na mieste činu. Podľa agentúry AFP by mohlo ísť o tkanivá z ľudského tela. Pri výbuchu boli zranené tri osoby vrátane jedného policajta. Všetci traja sú hospitalizovaní v stabilizovanom stave. Explózia bola citeľná v okruhu niekoľkých kilometrov, poškodila asi 40 budov, v ktorých sa nachádzali obchodné prevádzky. 

Mnohé z poškodených budov majú veľkú historickú hodnotu. Guvernér štátu Bill Lee uviedol, že požiadal prezidenta USA Donalda Trumpa o vyhlásenie núdzového stavu - ide o technický krok, ktorý spúšťa federálnu pomoc pri odstraňovaní škôd.

Polícia na miesto činu dorazila po tom, čo bola hlásená streľba a následne si všimla podozrivé zaparkované vozidlo, z ktorého sa ozývala varovná nahrávka, že o 15 minút bomba detonuje. Karavan bol zaparkovaný pred budovou telefónnej spoločnosti AT&T - výbuch spôsobil škody, ktoré narušili telekomunikačné služby v Tennessee, ako aj v častiach Alabamy a Kentucky.

Viac o téme: VýbuchKaravanVyšetrovaniePolícia MotívČinUSAFBINashvilleTennessee
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu