Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Macronovi chorému na COVID-19 sa už darí lepšie, informoval prezidentský úrad

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron (Zdroj: SITA/AP Photo/Francois Mori)

PARÍŽ - Francúzskemu prezidentovi Emmanuelovi Macronovi, ktorý sa nakazil koronavírusom a je chorý na COVID-19, sa už darí lepšie, oznámil v stredu jeho úrad. Macron mal pozitívny test na koronavírus vo štvrtok 17. decembra, keď sa uňho prejavovali príznaky ako únava, kašeľ a bolesť svalov, pripomenula tlačová agentúra AFP.

Prezident je izolovaný v oficiálnej rezidencii neďaleko Paríža, odkiaľ vedie na diaľku zasadnutia a stretnutia. Macron už skôr sľúbil, že bude denne informovať o svojom aktuálnom zdravotnom stave. Teraz sa už uňho "prejavuje zlepšenie", napísal Elyzejský palác bez poskytnutia podrobností. Všetky predchádzajúce denné aktuálne správy informovali, že 43-ročný prezident je v "stabilizovanom" stave.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Francúzske úrady sa obávajú, že vianočné sviatočné obdobie prinesie prudký nárast prípadov infekcie. Minulý týždeň totiž krajina prekročila hranicu 60.000 úmrtí na COVID-19. Úrady v utorok večer oznámili, že za predchádzajúcich 24 hodín bolo hlásených takmer 12.000 nových prípadov nákazy a 386 úmrtí.

Očkovanie proti ochoreniu sa má vo Francúzsku začať v nedeľu 27. decembra a medzi prvými ľuďmi, ktorí dostanú dávku vakcíny, budú zdravotníci a seniori, vyhlásila vláda. Európska únia v pondelok 21. decembra povolila očkovaciu látku od spoločností Pfizer a BioNTech, čo umožňuje, aby sa prvé dávky vakcíny začali podávať naraz vo všetkých 27 členských krajinách hneď po Vianociach.

Viac o téme: PandémiaFrancúzskoParížKoronavírusEmmanuel MacronPrezidentský úrad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu