Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Počet úmrtí súvisiacich s KORONAVÍRUSOM presiahol v Rusku 50-tisíc

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

MOSKVA - Počet úmrtí súvisiacich s novým koronavírusom presiahol V Rusku 50.000 po tom, ako tam za uplynulých 24 hodín zomrelo ďalších 585 ľudí. Informovala o tom v sobotu agentúra DPA.

Celkovo si epidémia v Rusku vyžiadala podľa úradov už 50.347 obetí. Rusko pritom podľa agentúry AFP zrejme uvádza nižšiu smrtnosť na COVID-19 než iné porovnateľné krajiny, čo vyvoláva obavy, že úrady pandémiu bagatelizujú. Podľa agentúry TASS sa počet nových prípadov nákazy za posledný deň zvýšil o 28.209 na celkových 2.819.429.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Rusko je jednou z prvých krajín na svete, ktoré zaregistrovali očkovaciu látku proti chorobe COVID-19. Ide o vakcínu nazvanú Sputnik V, nazvanú podľa sovietskej kozmickej družice. Vývojári tejto vakcíny v novembri uviedli, že predbežné výsledky ukazujú, že má 95-percentnú účinnosť. Moskva a jej metropolitná oblasť začali 5. decembra s očkovaním ľudí z vysoko rizikových skupín vrátane zdravotníkov a učiteľov. Proti infekčnej chorobe COVID-19 sa v piatok dali zaočkovať aj dvaja ruskí kozmonauti Oleg Artemiev a Nikolaj Čub a niekoľkí zamestnanci centra prípravy posádok kozmických lodí, ktorí s kozmonautmi prichádzajú do priameho kontaktu.

Viac o téme: úmrtiaRuskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu