Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Rusko zaznamenalo za ostatný deň vyše 28-tisíc nových prípadov KORONAVÍRUSU

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MOSKVA - O 28.080 stúpol za posledných 24 hodín v Rusku počet prípadov koronavírusovej nákazy, čo je o 57 menej, než tomu bolo v predchádzajúci deň. Informuje o tom ruský spravodajský server Meduza.io s odvolaním sa na hlásenie federálneho operačného štábu na kontrolu a monitoring pandémie choroby COVID-19.

Najviac nových infekcií v priebehu ostatného dňa registrujú Moskva (6425) a Petrohrad (3768 prípadov). Celkový počet nakazených v Rusku tak dosiahol 2.653.928, spresnilo krízové centrum vo svojej pravidelnej každodennej tlačovej správe.

Na uvedenú infekciu spojenú s novým druhom koronavírusu (SARS-CoV-2) zomrelo v posledných 24 hodinách 488 ľudí, čo je menej než 560 deň predtým. Celkový počet úmrtí od vypuknutia epidémie dosiahol v Rusku 46.941, uvádza Meduza.io s odkazom na údaje krízového štábu.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov v piatok oznámil, že napriek tejto - celkovej nie príliš priaznivej - situácii plány na nový lockdown v Ruskej federácii nie sú, aj keď niektoré mestá znovu karanténne opatrenia zavádzajú.

Rusko je jednou z prvých krajín na svete, ktoré zaregistrovali očkovaciu látku proti chorobe COVID-19. Ide o vakcínu nazvanú Sputnik V, nazvanú podľa sovietskej kozmickej družice. Vývojári tejto vakcíny v novembri uviedli, že predbežné výsledky ukazujú, že má 95-percentnú účinnosť.

Viac o téme: NárastúmrtiaRuskoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu