Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Dobré správy z Francúzska: Prezident Macron je v stabilizovanom stave

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron (Zdroj: SITA/AP Photo/Francois Mori)

PARÍŽ - Francúzsky prezident Emmanuel Macron, ktorý sa nakazil novým koronavírusom, je v stabilizovanom stave, pričom výsledky lekárskeho vyšetrenia boli uspokojujúce. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na sobotňajšie oznámenie prezidentskej kancelárie.

Macron, ktorý po odchode do domácej karantény pracuje zo svojej rezidencie mimo Paríža, "stále vykazuje rovnaké príznaky ochorenia COVID-19 (únava, kašeľ, stuhnutosť svalov)," uvádza sa v krátkom oznámení podpísanom jeho osobným lekárom. Prezident si tak naďalej plní svoje povinnosti. Macron v piatok cez sociálne siete informoval, že sa cíti dobre, ale príznaky ochorenia COVID-19 ho donútili zmierniť svoje obvyklé pracovné tempo. Ubezpečil však, že prioritným problémom - napr. epidemiologickej situácii v krajine či brexitu - sa venuje z rezidencie La Lanterne, kam sa uchýlil do karantény. Avizoval, že správu o svojom zdravotnom stave bude zverejňovať každý deň. Dodal, že niet dôvodu, aby uňho choroba mala nepriaznivý vývoj.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Rezidencia La Lanterne je poľovnícky zámoček vo Versailles v departemente Yvelines. Macron sa tam presunul vo štvrtok popoludní po tom, čo Elyzejský palác oznámil, že prezident mal pozitívny výsledok testu na nový koronavírus. Spolu s ním tam je aj jeho osobný lekár Jean-Christophe Perrochon. Prvá dáma, Brigitte Macronová, zostala v Elyzejskom paláci v Paríži. Od začiatku pandémie Francúzsko zaznamenalo viac ako dva milióny prípadov nákazy a vyše 60.000 úmrtí.

Viac o téme: StavInfikovanýFrancúzskoKoronavírusEmmanuel Macron
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu