Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Boj so smrťou trval hodinu: Nadrogovaná matka obliala bábätko vriacou vodou a nechala ho v mukách zomierať

Podľa sudcu mala matka s dcérou láskyplný vzťah. Zobraziť galériu (3)
Podľa sudcu mala matka s dcérou láskyplný vzťah. (Zdroj: Facebook/ K.C.)

LONDÝN - Aká strašná smrť! Katie Crowderová (26) z anglického Mansfieldu poliala svoju dcéru Gracie vriacou horúcou vodou a potom plačúce dieťa nechala tak - zatiaľ čo celé hodiny trpelo v strašnej agónii, až nakoniec zomrelo.

Britský súd teraz vyhlásil rozsudok: doživotné väzenie za vraždu.

Počas súdu sa matka snažila, aby všetko vyzeralo ako nehoda. Tvrdila, že jej 19-mesačná dcéra pravdepodobne v kúpeľni prevrátila vedro s horúcou čistiacou vodou. Našla ju mŕtvu vedľa vyhodeného vedra bez toho, aby predtým počula výkriky bolesti

Súd jej však neveril ani slovo. Ako informovala stanica BBC, sudca Jeremy Baker uviedol: Crowderová musela na svoju dcéru a jej tvár úmyselne naliať značné množstvo vriacej vody, kým sa neoparilo 65 percent pokožky.

 Matka bola drogovo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Nottingham Police)

"Gracii to spôsobilo intenzívnu bolesť." Musela strašne kričať a zúfalo sa snažiť uniknúť zo zdroja tepla. Smrť neprišla náhle a rýchlo. Trpela najmenej hodinu.

Podľa odborníkov pred súdom neboli obareniny, ktoré dieťaťu spôsobili 6. marca, bezprostredne smrteľné. Pomoc by bola možná, keby prišla okamžite.

Crowderová však čakala, kým už nebude neskoro. Až potom vzala svoju dcéru a utekala vedľa  k rodičom. „Čo si to do pekla urobila?“ Spýtala sa jej matka. A Crowderová odpovedal: „Neviem. Našla som ju takto.“

Motív hororového aktu zatiaľ nie je jasný. Existujú však indície:

Crowder bol v deň činu pod vplyvom kokaínu a podľa vyšetrovania si dala asi tri riadky. Nie je však jasné, či drogu užila pred vraždou svojej dcéry alebo po nej.

Podľa sudcu Bakera matka tiež trpela ľahkými až stredne ťažkými depresiami a mala tiež poruchy správania. Príčinou môže byť, ako uvádza Nottingham Post, sexuálne zneužívanie, ktorým trpela v detstve. „To by mohlo vysvetliť váš neustály hnev, ktorý sa z času na čas prejavil,“ uviedol sudca podľa Daily Mail na adresu Crowderovej.

Matka písala v SMS,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/ K.C.)

Večer pred zločinom poslala svojej priateľovi SMS, že myslí na „drastické kroky“. „Mala plné zuby “ svojimi rodičmi, ktorí sa jej snažili Gracie vziať.

Crowderová už predtým viackrát naznačovala, že je preťažená a hovorila napríklad: „Potrebujem opatrovateľku. Nemám vôbec pauzu.“

Ale nič z toho skutočne nevysvetľuje vraždu, uviedol sudca Baker. A priamo k obžalovanej povedal: „S Gracie ste mali blízky a milujúci vzťah od jej narodenia a o svoju dcéru ste sa starali primerane. Kvôli tomu, čo ste jej ráno urobil, nielenže prišla ona o život - ale aj vy o dcéru.“

Viac o téme: KokaínVraždaVriaca vodaMatka dcéraUtrpenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu