Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Zdravotnícky systém v Severnom Írsku je pod nadmerným tlakom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Oded Balilty)

BELFAST - Zdravotnícky systém Severného Írska je pod čoraz väčším tlakom a objavujú sa správy o nadmernom preťažení záchranných služieb, keďže počet ochorení COVID-19 stúpa. V stredu to uviedla tlačová agentúra DPA.

 V utorok neskoro večer stálo pred oblastnou nemocnicou v meste Antrim 17 sanitiek s pacientmi, pričom vo vnútri zdravotníckeho zariadenia čakalo na núdzových lôžkach ďalších 43 pacientov. Napísal to denník Belfast Telegraph. Čakajúce sanitky boli v noci na stredu vybavené, ale nemocnice po celom Severnom Írsku sú stále plné.

Výkonní riaditelia šiestich trustov, zodpovedných za poskytovanie starostlivosti v rôznych nemocniciach, vydali v pondelok 14. decembra varovanie o "neznesiteľnom tlaku" na celý systém v Severnom Írsku. Uviedli, že začiatkom januára nastane pravdepodobne ďalší vrchol v ochoreniach COVID-19.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Napriek dvojtýždňovému lockdownu (zatvoreniu krajiny), ktorý mal prerušiť prenos koronavírusu a trval do 10. decembra, miera infekcií v Severnom Írsku stále rastie. Podľa ministerstva zdravotníctva zomrelo v utorok šesť ľudí a chorobu COVID-19 diagnostikovali ďalším 486 ľuďom. Minister zdravotníctva Robin Swann podľa očakávania odporučí ďalšie obmedzenia, ktoré budú mať zrejme vplyv na oslavy Vianoc.

Viac o téme: ZdravotníctvoPandémiaKoronavírusSeverné Írsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu