Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS V Británii zaočkovali počas prvého týždňa viac ako 130-tisíc obyvateľov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/University of Oxford via AP)

LONDÝN - V Británii počas prvého týždňa zaočkovali proti ochoreniu COVID-19 viac ako 130.000 obyvateľov, uviedla v stredu na svojej webovej stránke britská televízna stanica BBC.

Nadhim Zahawi, predstaviteľ britskej vlády poverený distribúciou vakcín, na sociálnej sieti Twitter napísal, že počas prvých siedmych dní sa dalo v Británii zaočkovať celkom 137.897 ľudí. Podľa neho je to pre vakcínu od spoločností BioNTech a Pfizer "veľmi dobrý začiatok".

Tieto údaje však nezahŕňajú osoby zaočkované všeobecnými lekármi a zdravotnými sestrami vo verejných zdravotníckych zariadeniach, ktoré očkovanie spustili v pondelok. Koncom tohto týždňa by malo byť v krajine k dispozícii približne 200 očkovacích kliník. V nasledujúcich týždňoch by k nim malo pribudnúť ďalších 1000 takýchto zariadení.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Počas prvého týždňa sa na očkovacom programe zúčastnilo viac ako 70 nemocníc a ďalších desať sa pridalo tento týždeň. Zahawi dodal, že tieto údaje sú predbežné a od budúceho týždňa by mali byť tieto údaje zverejňované.

Viac o téme: OčkovanieVakcínaBritániaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu