Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tvrdý verdikt súdu v Londýne: Muža, ktorý pobodal kazateľa, poslali do väzenia na 11 rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

LONDÝN - Súd poslal v pondelok Daniela Hortona do väzenia na 11 rokov a tri mesiace za pobodanie islamského kazateľa pri "nevyprovokovanom útoku" v mešite v Londýne.

Horton (30) sa predtým priznal k úmyselnému ťažkému ublíženiu na zdraví a k prechovávaniu predmetu s ostrou čepeľou na verejnom mieste. Útok sa stal 20. februára v Londýnskej centrálnej mešite v Regent's Parku v severnej časti britskej metropoly, dodala agentúra DPA.

Na súde v londýnskej časti Southwark zaznelo, že obeťou bol 70-ročný Raafat Maglad. Páchateľ zadržali svedkovia a následne ho odovzdali polícii. Po zatknutí pre podozrenie z vraždy Horton povedal policajtom: "Toto nie je nábožensky motivovaný útok a nie je to ani rasistický útok."

Maglad neskôr uviedol, že Hortona predtým videl v mešite, ale iba niekoľkokrát. Prokurátor Benn Maguire povedal minulý mesiac sudkyni Deborah Taylorovej, že Maglad je teraz "menej sebaistý, keď stojí v modlitebni a veriaci sú za ním, pretože má obavy, že naňho niekto zaútočí", napísala agentúra Press Association.

Viac o téme: MešitaVäzenieKazateľSúd LondýnVeľká Británia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu