Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Lučanského prevoz do nemocnice rozhneval Fica: Výzva ministerke, chceme vedieť, čo sa stalo vo väznici!

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Predseda opozičnej strany Smer-SD a poslanec Národnej rady SR Robert Fico vyzval v piatok ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú (Za ľudí), aby vysvetlila, čo sa stalo bývalému policajnému prezidentovi Milanovi L. Informoval o tom vo videu na sociálnej sieti. Exšéfa polície, ktorý je v súčasnosti väzobne stíhaný, mali hospitalizovať v ružomberskej nemocnici.

"Nielenže Milan L. išiel do väzby bez dôvodov, nielenže tam sedí na základe výpovede človeka, ktorý je kajúcnikom, ale dnes leží v nemocnici v Ružomberku po ťažkej operácii s ťažkým zranením hlavy," uviedol Fico. Ministerka by mala podľa neho vyvrátiť podozrenia o útoku na exšéfa polície.

Hovorkyňa Zväzu väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) Monika Kacvinská vo štvrtkovom (10. 12.) stanovisku uviedla, že ústav Prešov neeviduje fyzické napadnutie obvineného alebo odsúdeného ani použitie donucovacích prostriedkov voči obvinenému alebo odsúdenému.

Kolíková reaguje

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) vylúčila akékoľvek cudzie zavinenie či napadnutie bývalého policajného prezidenta Milana L., ktorý je v súčasnosti väzobne stíhaný a mal byť hospitalizovaný. Všetky okolnosti prípadu chce dať ministerka preveriť. Reagovala tak na výzvu opozičného poslanca Národnej rady SR Roberta Fica (Smer-SD). Jej stanovisko poskytol hovorca Ministerstva spravodlivosti (MS) SR Peter Bubla.

Zachytila som rôzne konšpirácie a dezinformácie o zraneniach bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského, ktoré sa...

Uverejnil používateľ Mária Kolíková Piatok 11. decembra 2020

"Nemám vedomosť, že by pán Lučanský utrpel iné zranenia ako tie, ktoré sú skôr dôsledkom vlastnej neopatrnej činnosti a ktoré sú menej závažné a súčasne, ktoré iniciatívne a preventívne vyšetril personál v príslušnom ústave a následne sa im aj venoval personál v príslušnej nemocnici," informovala Kolíková.

Ministerke je ľúto, že sa Fico pri argumentáciách opiera o informácie šíriace sa po rôznych alternatívnych a dezinformačných weboch. Zároveň však poznamenala, že ju to už ani neprekvapuje. O veci komunikovala Kolíková aj s dozorovým prokurátorom, ktorý rovnako nemal v tejto súvislosti žiadne podozrenia.

Viac o téme: Robert FicoMária KolíkováMilan Lučanský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu