Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Najvyšší súd má rozhodovať o pokračovaní väzby advokáta Ribára

Na snímke bývalý starosta Marianky Radovan J.(vpravo), obvinený zo zločinu prijímania úplatku, a jeho obhajca Martin Ribár (vľavo)
Na snímke bývalý starosta Marianky Radovan J.(vpravo), obvinený zo zločinu prijímania úplatku, a jeho obhajca Martin Ribár (vľavo) (Zdroj: TASR/Andrej Galica)

BRATISLAVA - Najvyšší súd SR má vo štvrtok rozhodovať o pokračovaní väzobného stíhania advokáta Martina Ribára. Informoval o tom jeden z jeho obhajcov Matej Marhavý, ktorý stojí aj za Iniciatívou advokátov za právny štát. Tá vyzýva nového generálneho prokurátora, aby prešetril zákonnosť postupu orgánov činných v trestnom konaní voči Ribárovi.

Najvyšší súd má rozhodovať o sťažnosti obhajoby voči rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu. Ten Ribárovi 3. decembra predĺžil väzbu o sedem mesiacov. "Sme presvedčení, že advokát Martin Ribár do väzby nepatrí, pretože do dnešného dňa nebol v rámci trestného konania predložený jediný vecný dôkaz o tom, že by konal nad rozsah výkonu advokácie," argumentuje Marhavý.

Iniciatíva podala v tejto súvislosti spolu so Slovenskou advokátskou komorou aj ústavnú sťažnosť. Hovoria v nej o podozreniach z potláčania základného práva na súdnu ochranu a riadneho výkonu advokácie. Ribára zadržali policajti vlani v októbri v rámci akcie Apač. Spolu vtedy zadržali 13 obvinených, ktorí mali byť členmi bratislavskej skupiny takáčovcov.

Viac o téme: VäzbaNajvyšší súdMartin RibárMatej Marhavý
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu