Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Prvá detská obeť KORONAVÍRUSU v Česku: Novorodenec zomrel ešte pred pôrodom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - Krajská nemocnica v severočeskom meste Liberec vo štvrtok zverejnila podrobnosti k prípadu úmrtia prvého dieťaťa v Českej republike s potvrdenou nákazou koronavírusom. Podľa nemocnice dieťa zomrelo ešte pred pôrodom, pretože matka mala komplikácie. Informoval o tom spravodajský portál Novinky.cz.

Nemocnica v Liberci sa takto rozhodla zareagovať na stredajšie stručné informácie v médiách o tom, že v štatistikách ministerstva zdravotníctva sa nachádza v súvislosti s koronavírusom aj dieťa do jedného roka. Na Twitteri preto nemocnica uviedla, že v októbri prijala pacientku s diagnózou COVID-19 v pokročilom štádiu tehotenstva a pre komplikácie jej zdravotného stavu neskôr došlo k pôrodu mŕtveho dieťaťa, ktoré bolo tiež pozitívne na COVID-19. Ďalšie podrobnosti nemocnica nenapísala.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Portál Novinky.cz v stredu uviedol, že podľa štatistík na webe českého ministerstva zdravotníctva išlo o dievča a o vôbec prvé úmrtie vo vekovej skupine do 14 rokov v ČR. Štatistiky uvádzali jeho vek 0 rokov. V Česku dosiaľ od začiatku pandémie zomreli dvaja mladí ľudia nakazení koronavírusom. V oboch prípadoch išlo o mužov vo vekovej skupine 15 - 24 rokov. Vo vekovej skupine 25 - 34 rokov nákaze podľahlo 12 ľudí.

Celkový počet obetí súvisiacich s ochorením COVID-19 stúpol zatiaľ v ČR na 9136.

Viac o téme: NovorodenecČeskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu