Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Británia hlási cez 17-tisíc nových prípadov a stovky úmrtí

Koronavírus vo Veľkej Británii.
Koronavírus vo Veľkej Británii. (Zdroj: SITA/AP Photo/Alberto Pezzali)

LONDÝN - Spojené kráľovstvo za posledných 24 hodín hlási 17.272 nových prípadov koronavírusu SARS-CoV-2 a 231 súvisiacich úmrtí, informovala v nedeľu na svojej webovej stránke stanica Sky News.

Počas soboty pribudlo 15.539 nových prípadov a 397 úmrtí. Od začiatku pandémie v Británii v spojitosti s ochorením COVID-19 zomrelo 61.245 ľudí. V krajine od prepuknutia pandémie zaznamenali celkovo 1,7 milióna prípadov nákazy.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Spojené kráľovstvo má v utorok začať s očkovaním proti ochoreniu COVID-19. Britský Úrad pre reguláciu liekov (MHRA) v utorok 2. decembra oznámil, že vakcína od spoločností BioNTech a Pfizer je bezpečná na všeobecné použitie. Spojené kráľovstvo si objednalo 40 miliónov dávok tejto vakcíny a prvých 800.000 by malo byť k dispozícii do utorka.

Vakcína bude najskôr podávaná rizikovým skupinám, ako sú ľudia žijúci alebo pracujúci v domovoch s opatrovateľskou starostlivosťou, osoby staršie ako 80 rokov či zdravotnícky personál. Britské médiá cez víkend oznámili, že proti ochodeniu COVID-19 sa v najbližších týždňoch nechá zaočkovať aj britská kráľovná Alžbeta II.

Viac o téme: ObetePandémiaŠtatistikyLondýnVeľká BritániaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu