Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Starosta Londýna požiadal vládu, aby zvážila zatvorenie škôl

Sadiq Khan
Sadiq Khan (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Londýnsky starosta Sadiq Khan vyzval britskú vládu, aby prehodnotila možnosť požiadať školy v Londýne o zatvorenie z dôvodu "výrazného" výskytu nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 medzi mladými ľuďmi vo veku 10 až 19 rokov. Informovala o tom v pondelok na svojej webovej stránke stanica Sky News.

Khan v nedeľu v liste britskému premiérovi Borisovi Johnsonovi napísal, že vláda musí prehodnotiť zatvorenie druhého stupňa základných škôl, stredných škôl a ďalších vzdelávacích inštitúcií. Zatvoriť by sa podľa starostu mali niekoľko dní pred Vianocami a otvoriť neskôr v januári. Úrady v mestskej časti Greenwich v juhozápadnej časti Londýna ako prvé v Anglicku všetky školy vo svojej mestskej časti požiadali, aby od utorka z dôvodu nárastu počtu prípadov prešli na on-line výučbu, pripomína Sky News.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


"Nárast prípadov koronavírusu v našom hlavnom meste je hlboko znepokojujúci," uviedol Khan. Situácia si podľa neho vyžaduje ďalšie kroky zo strany vlády. Johnsona takisto požiadal o pravidelné testovanie ľudí, ktorí nemôžu pracovať z domu, ako aj študentov a zamestnancov škôl. Rúška by podľa Khana mali byť povinné na preplnených verejných miestach z dôvodu nárastu počtu nakupujúcich počas Vianoc.

Počet prípadov koronavírusu sa v období siedmich dní do 9. decembra zvýšil v každej z londýnskych mestských častí, píše Sky News s odvolaním sa na najnovšie údaje britského vládneho Úradu pre verejné zdravie (Public Health England, PHE). V 17 mestských častiach za posledných sedem dní zaznamenali viac ako 200 nových prípadov v prepočte na 100.000 obyvateľov.

Viac o téme: ŠkolyOpatreniaZatvorenieLondýnKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu