Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Rekordný utorok vo svete: Pribudlo vyše 500-tisíc nových prípadov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - V utorok úrady celosvetovo zaznamenali viac ako 500.000 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je najviac od začiatku pandémie. Informáciu priniesla v stredu agentúra AFP s odvolaním sa na údaje dostupné zo zdravotných úradov.

Celkovo za uplynulý deň pribudlo 516.898 prípadov nákazy a 7723 úmrtí spojených s ochorením COVID-19. Tento nárast môže byť len sčasti odôvodnený zvýšeným testovaním oproti marcovým a aprílovým štatistikám z prvej vlny pandémie, tvrdí agentúra.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Európa sa opäť stala epicentrom nákazy, ktorá sa rýchlo šíri po celom kontinente. Za uplynulých sedem dní pribudlo za deň v priemere viac ako 220.000 pozitívnych prípadov, čo oproti predošlému týždňu predstavuje 44-percentný nárast.

Ochorenie si na kontinente denne vyžiada takmer 2000 životov a jednotlivé krajiny sa snažia zamedziť šíreniu druhej vlny vírusu zavádzaním prísnych pravidiel. Počas aprílového vrcholu bolo v spojení s ochorením COVID-19 denne zaznamenaných viac ako 4000 úmrtí.

Spojené štáty taktiež zaznamenali nárast prípadov tohto ochorenia. Po prvý raz zaznamenali viac ako 500.000 pozitívnych prípadov za sedem dní, oproti 370.000 pozitívnym prípadom z predošlého týždňa.

Z 500.000 prípadov infekcie zaznamenaných celosvetovo za utorok pripadá viac ako polovica na nasledujúcich desať krajín, ktoré pandémia koronavírusu postihla najviac: USA, India, Brazília, Francúzsko, Španielsko, Argentína, Kolumbia, Veľká Británia a Mexiko.

Viac o téme: SvetObeteNárastúmrtiaPrípadyKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu