Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS V Maďarsku zomrel už štvrtý infikovaný učiteľ

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BUDAPEŠŤ - V Budapešti zomrel 52-ročný učiteľ nakazený novým druhom koronavírusu. Počet súvisiacich úmrtí medzi maďarskými pedagógmi tak stúpol na štyri. Informovalo o tom v utorok internetové vydanie týždenníka Heti Világgazdaság (HVG) s odvolaním sa na Odborový zväz pedagógov (PSZ).

Najnovšou obeťou je učiteľ základnej školy v XIII. budapeštianskom obvode v mestskej časti Újlipótváros, ktorý okrem ochorenia COVID-19 trpel aj inou, chronickou chorobou. Jedna z tried, v ktorých tento pedagóg vyučoval, musela ešte pred jesennými prázdninami absolvovať karanténu pre výskyt infekcie koronavírusu.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Centrum riadenia a kontroly verejných vzdelávacích zariadení Klebelsberg v tejto súvislosti pre denník Magyar Nemzet uviedlo, že nevedie evidenciu učiteľov nakazených koronavírusom. PSZ vyzvala vládu, aby zverejnila, čo urobí v záujme ochrany chronicky chorých pedagógov a zamestnancov škôl po ukončení jesenných prázdnin v rámci silnejúcej druhej vlny pandémie koronavírusu. Odborári tiež chcú vedieť, kedy - po akom náraste počtu úmrtí a nakazených - bude vláda konečne ochotná sprísniť epidemiologické opatrenia na školách.

Viac o téme: UčiteľPandémiaMaďarskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu