Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Český minister zdravotníctva Prymula dostal ochranku: Prichádzajú mu vyhrážky

Roman Prymula
Roman Prymula (Zdroj: YouTube/ FTV Prima)

PRAHA - Český minister zdravotníctva Roman Prymula využíva aktuálne služby ochranky, dokonca už niekoľko týždňov. V pondelok to potvrdilo české policajné prezídium, ale presný dôvod odmietlo oznámiť. Informoval o tom spravodajský portál TN.cz televízie Nova.

Minister Prymula (za vládne hnutie ANO) využíva inštitút krátkodobej ochrany, uviedol pre portál hovorca policajného prezídia Ondřej Moravčík. Príčinu však nechcel, údajne z taktických dôvodov, komentovať.

Zdroj pre český Deník N povedal, že Prymula má pridelenú ochranku pre vyhrážky, ktoré dostáva po vyhlásení prísnejších opatrení proti šíreniu koronavírusu SARS-CoV-2. "Množili sa informácie o tom, že by si to s ním chcel niekto vybaviť. Prichádzal mu celý rad vyhrážok. Policajti z ochrannej služby to vyhodnotili ako rizikové," opísal situáciu zdroj.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Okrem vyhrážok sa minister zdravotníctva zaoberá aj ďalším problémom - odchodom z funkcie. Denník Blesk totiž zverejnil fotografie, na ktorých je zachytený, ako v stredu večer odchádza zo stretnutia s poslancom Jaroslavom Faltýnkom (ANO) v pražskej reštaurácii. Tá však mala byť v tom čase zatvorená v rámci opatrení proti koronavírusu. Minister navyše nemal rúško. Napriek všetkému odmietol odstúpiť. Premiér Andrej Babiš následne odovzdal prezidentovi Milošovi Zemanovi meno možného nástupcu Prymulu v kresle ministra zdravotníctva, dodal portál TN.cz. Prymula nakoniec v nedeľu oznámil, že sám podá demisiu, keď už bude známe meno jeho nástupcu.

Viac o téme: ČeskoOchrankaVyhrážkyKoronavírusRoman Prymula
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu