Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Výbuch na ruskom ropnom tankeri v Azovskom mori: Traja ľudia sú nezvestní

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MOSKVA - Traja členovia posádky sú nezvestní po explózii, ku ktorej došlo na ruskom tankeri v Azovskom mori. Podľa vyhlásenia ruského úradu civilnej obrany sa incident na palube ropného tankera Generál Azi Aslanov, plaviacom sa bez nákladu pod ruskou vlajkou z prístavu Kavkaz do Rostova nad Donom, odohral ešte v sobotu.

Správu priniesla stanica Slobodná Európa (RFE/RL) s využitím spravodajstva tlačových agentúr DPA a TASS. Na palube bolo 13 členov posádky; desať z nich sa podarilo zachrániť. Zmienený úrad v nedeľu oznámil, že na pátracej operácii sa zúčastňuje sedem plavidiel a viac než 200 záchranárov. Riziko úniku látok z poškodeného tankera však nehrozí.

Tanker, ktorý nebol schopný manévrovania, odtiahli. Príčina výbuchu nebola bezprostredne známa a prípad sa vyšetruje. Šéf direktoriátu Ministerstva pre výnimočné situácie v Krasnodarskom kraji Oleg Volynkin novinárom povedal, že tanker bol v dobrom technickom stave.

"Podľa údajov, ktoré sme dostali, plavidlo prešlo údržbou a bolo spôsobilé," uviedol. Zdroj z prostredia pohotovostných zložiek predtým naznačil, že explóziu mohlo spôsobiť porušenie bezpečnostných pravidiel alebo práca pri vysokých teplotách. Azovské more sa nachádza medzi Ruskom, Ukrajinou a Krymským polostrovom. Od Čierneho mora ho oddeľuje Kerčský prieliv.

Viac o téme: VýbuchExplóziaTankerRuskoMoskva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu